17 Nisan 2013 Çarşamba

Cildime Zıt Ürünler

Selamlar :)

Bugün sizlere denediğim; ancak cildimin oldukça hasas olması ve bazı ürünlerin içeriğindeki maddelere olan alerjim vs. durumlarından kullanamadığım ürünlerden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle hemen hemen her postum da belirtmeye çalıştığım bir durum var; lütfen gözardı etmeyin. Her cilt farklı özelliklere sahiptir. Benim cildime uyan ürün başkasınınkine de uyacak diye bir şey yok. Bu nedenle lütfen alacağınız ürünü önce denemeye çalışın. 

Gelelim benim cildime zıt ürünlere. Aslında şimdilik az sayıdalar ve cildime uyumsuz olmalarının nedenini tam olarak bende bilmiyorum. Estetik cerrahı bir tanıdığıma sorduğumda içerisindeki maddelerden herhangi birine alerjin vardır bu yüzden cilt tepki veriyordur demişti. Bu nedenle denemeden almıyorum artık cilt bakım ürünlerimi.

İlk olarak çok şaşıracaksınız ama her cilt tipine uygun olan herkesin severek kullandığı Bioderma Sensibio H2O.
Maalesef ürün cildimde minik isilik şeklinde kabarmalara ve kızarıklığa neden oldu. Bu nedenle asla kullanamayacağım ürün kategorisine girmiş oldu.





Sonrasında Bioderma Sensiibio H2O yerine eczacım Bioderma Sebium H2O  tavsiye etti. (Ürünün 50 ml küçük boyunu kullandım bitmek üzere yakında bitenler postunda göreceksiniz)  Sebium H2O cildim de hiçbir yan etkiye sebep olmadı aksine ürünü severek kullandım. Cildimi temizlemesi de oldukça iyiydi. Şimdiden vazgeçilmez cilt temizleyicim oldu. Büyük boyunu kesinlikle alacağım. 

Eğer cildinize Bioderma Sensibio H2O iyi gelmediyse Bioderma Sebium H2O ya bir şans vermenizi şiddetle tavsiye ederim. Ben oldukça memnun kaldım.




Gelelim ikinci cildime zıt  ürüne;


firma

EXİCİPİAL HYDRO cilt nemlendiricisi. Ürünü el ve vücudum için kullandım cildimi inanılmaz kaşındırdı. Ellerimin üzeri resmen kaşımaktan kabuk bağladı. Cildime verdiği kızarıklık da cabası. Muhtemelen bu ürünün içerisinde de benim cildime yaramayan bir madde var. Bu nedenle asla kullanamayacağım ürünler arasında kendisi. 

Aksilik bu ya annem denedi ve onun cildine inanılmaz yaradı. Sürekli cildini nemlendirmek için el kremi gibi çantasından ayırmıyor.

Postun başında da söylediğim gibi her cilt farklıdır ve farklı bakım ister başka ciltlere uyan ürünler sizin cildinize de uyacak diye bir şey yok. Lütfen bu durumu gözardı etmeyelim :))


Sevgiyle ve bakımla kalın....

2 yorum:

  1. Expicial Lipo ve Hydro egzemalı ellerim için kurtarıcı oluyor. Egzema normalde geçebilen bir hastalık ama aile üyelerinin çoğunda olunca ömür boyu oluyor ve vucüt içinde dağılabiliyor :( bunları yazınca kendime daha çok üzülesim geldi birden.
    Neyse işte ailecek kullanıyoruz.
    Ek bilgi: Eskiden uzman doktordan başkası yazamıyordu bu ilacı, neyse ki artık her ilacı reçetesiz de alabiliyoruz, iyi mi kötü mü bilemedim :)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun cnm :( Aslnda annem için iyi bir durum :) severek kullanıyor

    YanıtlaSil